Najsmaczniejsza beza Pavlovej od Słodko na stole

8.7.18

Hi

Dzisiaj będzie post o tym co lubimy, czyli o słodkościach. Niedawno podjęłam współpracę z pracownią cukierniczą Słodko na stole. W ofercie tej firmy znajdziecie pyszne placuszki, torty oraz przepiękną i przepyszną bezę Pavlovej. Poniższe zdjęcia nie są retuszowane ani "upiększane" w żadne sposób po to, aby oddać faktyczny wygląd i urok bezy Pavlovej :)


Historia i kilka podstawowych informacji :

Nazwa tej bezy pochodzi od rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Tort ten został przygotowany pierwszy raz specjalnie dla niej w Peth w 1929 roku.
Beza Pavlovej to torcik bezowy z bitą śmietaną oraz z dodatkiem świeżych owoców : truskawek, malin, borówek, kawałkami brzoskwiń czy kiwi. Pochodzi on z Australii.


Dlaczego warto wybrać bezę Pavlovej ?

Beza Pavlovej to najpiękniejsza oraz najsmaczniejsza ze wszystkich torcików bezowych jakich widziałam i próbowałam. Przeważnie beza kojarzy nam się z dużą kruchością, delikatnością i z czymś bardzo słodkim, chyba aż do przesady. Beza Pavlovej jest inna, co prawda jest krucha i delikatna jak każda beza, ale za to zachwyca delikatnym smakiem i świeżością owoców. Możecie podać ją podczas rodzinnego spotkania czy nawet jako tort urodzinowy - ja byłabym zachwycona z takiego tortu :) Bezę tą podałam podczas spotkania z rodzicami i dziadkami i wiecie co, poszła w mgnieniu oka :)


Moja opinia : 

Zacznę od opisu jej wyglądu, a potem przejdę do smaku. Beza Pavlovej zachwyciła mnie od pierwszego wejrzenia :) Wygląda i smakuje jak królewski tort, który został wykonany z wielką dokładnością. Jest duża, o nieregularnych kształtach, trochę popękana (taka powinna być prawdziwa beza) i pięknie udekorowana sezonowymi owocami (truskawki, maliny, borówki) oraz posypana czekoladowymi wiórkami.
W smaku jest genialna, nie za słodka, bita śmietana jest lekko słodka, ale za to delikatna kwaśność owoców sprawia, że to wszystko się równoważy. Dzięki temu beza jest lekka i przyjemna w smaku, nie zamula swoją słodkością i można jej więcej zjeść, u mnie na przyjęciu poszła od razu cała, bo każdy chciał dokładkę, mimo że były to osoby starsze nie przepadające zbytnio za słodyczami.


Gdzie ją można dostać ?

Bezę tą możecie zamówić u Pani Justyny z Pracowni Wypieków Naturalnych  Słodko na stole , która znajduje się w Tarnowie. Pracownia Słodko na stole ma w swojej ofercie nie tylko bezy, ale i domowe placki, tarty, ciasta dla vegan a nawet torty urodzinowe czy ślubne. Z całego serca polecam Wam Słodko na stole, bo kupując tam ciasta możecie być pewni, że są one upieczone po domowemu, bez zbędnych dodatków. Podaruj sobie satysfakcję i zdrowie :)



1. Co sądzicie o tej bezie ?
2. Słyszeliście o Pracowni Wypieków Naturalnych Słodko na stole ?
3. Sami pieczecie ciasta czy wolicie kupić ?

Have a nice weekend :)

Może Cię również zainteresować

52 komentarze

  1. Wygląda rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo smacznie 😍
    Pozdrawiam
    Lili

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak to wygląda smacznie. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie :) I jeszcze jest zrobiona z naturalnych składników, tak po domowemu :)

      Usuń
  4. Zrobiłaś mi na nią Ogromną ochotę wygląda pysznie☺

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możesz sobie ją zamówić u pani Justyny ze Słodko na Stole :)

      Usuń
  5. Mniam przepysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  6. So yummy! It looks delicious!
    xx

    http://www.mybeautrip.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląd super, ja raczej nie robię żadnych bez. Jakoś nigdy mi nie wychodzą :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciężko jest zrobić dobrą bezę i za każdym razem wychodzi inna :D

      Usuń
  8. Kochana, wsunelabym cale , wyglada oblednie <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas cała poszła :D Każdy chciał dokładkę :)

      Usuń
  9. Wygląda mega<3 Ja niestety nie umiem piec:( ale uwielbiam przeglądać wszelkie książki z wypiekami właśnie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda ślicznie, a smakuje jeszcze lepiej :) Ja też nie umiem piec bezy, dlatego wolę ją kupić, polecam Ci p. Justynę ze Słodko na stole :)

      Usuń
  10. Fantastic post! You have a nice blog!
    Would you like to follow each other? Follow me and I'll follow you back!
    Have a great day!
    http://elenabienvenido.blogspot.com.es/

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam bezę i bardzo czesto ją robię dla swojej rodziny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To gratuluję, bo upiec dobra bezę to prawdziwa sztuka :)

      Usuń
  12. Pięknie wygląda, powinnaś zostać cukierniczką :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To nie ja ją upiekłam, tylko pani Justyna ze Słodko na stole ją upiekła :)

      Usuń
  13. Aż zrobiłam się głodna wygląda mega apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  14. Wygląda super ja ba razie początki w pieczeniu stawiam czyli tiramisu coś z truskawkami.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Beza niestety nie jest dla początkujących :(

      Usuń
  15. Wygląda mega smakowicie :)
    Kiedyś próbowałam upiec bezę właśnie, ale niestety mi nie wyszła :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To trudna sztuka, dlatego ja wolę kupić w sprawdzonym miejscu :)

      Usuń
  16. Wygląda przepysznie i te owoce leśne na górze... Niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, a smakuje jeszcze lepiej :)

      Usuń
  17. Chociaż nie przepadam za bezą, na tą bym się skusiła:D
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Mi beza nie wyszła jeszcze nigdy :( A ta wygląda świetnie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej :)

      Usuń
  19. Ale Piękna beza, powinnaś zostać cukierniczką :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To nie ja ją upiekłam, proszę czytać ze zrozumieniem !!!!

      Usuń
  20. Uwielbiam! Jest przepyszna i przepiekna! ❤

    OdpowiedzUsuń
  21. Na sam widok można zgłodnieć *.* Pozdrawiam ♥
    wy-stardoll.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  22. Świetne ciasto <3
    https://fasionsstyle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  23. Rewelacja, uwielbiam bezy i owoce.
    Ciasta kupuje niestety ;)

    OdpowiedzUsuń
  24. O matko aż mi ślina cieknie. Jestem ogromnym wielbicielem słodyczy, więc chętnie bym ją zjadła. Teraz :D

    OdpowiedzUsuń
  25. Wow! Ekstra przepis:) biorę się po pieczenia

    OdpowiedzUsuń
  26. jeszcze nigdy nie jadłam bezy Pavlovej :(

    OdpowiedzUsuń
  27. łeee jest mega :) wyglada super:)

    OdpowiedzUsuń