Najsmaczniejsza beza Pavlovej od Słodko na stole
8.7.18
Hi
Dzisiaj będzie post o tym co lubimy, czyli o słodkościach. Niedawno podjęłam współpracę z pracownią cukierniczą Słodko na stole. W ofercie tej firmy znajdziecie pyszne placuszki, torty oraz przepiękną i przepyszną bezę Pavlovej. Poniższe zdjęcia nie są retuszowane ani "upiększane" w żadne sposób po to, aby oddać faktyczny wygląd i urok bezy Pavlovej :)
Historia i kilka podstawowych informacji :
Nazwa tej bezy pochodzi od rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Tort ten został przygotowany pierwszy raz specjalnie dla niej w Peth w 1929 roku.
Beza Pavlovej to torcik bezowy z bitą śmietaną oraz z dodatkiem świeżych owoców : truskawek, malin, borówek, kawałkami brzoskwiń czy kiwi. Pochodzi on z Australii.
Dlaczego warto wybrać bezę Pavlovej ?
Beza Pavlovej to najpiękniejsza oraz najsmaczniejsza ze wszystkich torcików bezowych jakich widziałam i próbowałam. Przeważnie beza kojarzy nam się z dużą kruchością, delikatnością i z czymś bardzo słodkim, chyba aż do przesady. Beza Pavlovej jest inna, co prawda jest krucha i delikatna jak każda beza, ale za to zachwyca delikatnym smakiem i świeżością owoców. Możecie podać ją podczas rodzinnego spotkania czy nawet jako tort urodzinowy - ja byłabym zachwycona z takiego tortu :) Bezę tą podałam podczas spotkania z rodzicami i dziadkami i wiecie co, poszła w mgnieniu oka :)
Moja opinia :
Zacznę od opisu jej wyglądu, a potem przejdę do smaku. Beza Pavlovej zachwyciła mnie od pierwszego wejrzenia :) Wygląda i smakuje jak królewski tort, który został wykonany z wielką dokładnością. Jest duża, o nieregularnych kształtach, trochę popękana (taka powinna być prawdziwa beza) i pięknie udekorowana sezonowymi owocami (truskawki, maliny, borówki) oraz posypana czekoladowymi wiórkami.
W smaku jest genialna, nie za słodka, bita śmietana jest lekko słodka, ale za to delikatna kwaśność owoców sprawia, że to wszystko się równoważy. Dzięki temu beza jest lekka i przyjemna w smaku, nie zamula swoją słodkością i można jej więcej zjeść, u mnie na przyjęciu poszła od razu cała, bo każdy chciał dokładkę, mimo że były to osoby starsze nie przepadające zbytnio za słodyczami.
Gdzie ją można dostać ?
Bezę tą możecie zamówić u Pani Justyny z Pracowni Wypieków Naturalnych Słodko na stole , która znajduje się w Tarnowie. Pracownia Słodko na stole ma w swojej ofercie nie tylko bezy, ale i domowe placki, tarty, ciasta dla vegan a nawet torty urodzinowe czy ślubne. Z całego serca polecam Wam Słodko na stole, bo kupując tam ciasta możecie być pewni, że są one upieczone po domowemu, bez zbędnych dodatków. Podaruj sobie satysfakcję i zdrowie :)1. Co sądzicie o tej bezie ?
2. Słyszeliście o Pracowni Wypieków Naturalnych Słodko na stole ?
3. Sami pieczecie ciasta czy wolicie kupić ?
Have a nice weekend :)
63 komentarze
Wygląda rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńJeszcze lepiej smakuje :)
UsuńWygląda bardzo smacznie 😍
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Lili
W smaku jest jeszcze lepiej :)
UsuńJak to wygląda smacznie. Pychota.
OdpowiedzUsuńDokładnie :) I jeszcze jest zrobiona z naturalnych składników, tak po domowemu :)
UsuńNie lubię bezy.
OdpowiedzUsuńZrobiłaś mi na nią Ogromną ochotę wygląda pysznie☺
OdpowiedzUsuńMożesz sobie ją zamówić u pani Justyny ze Słodko na Stole :)
UsuńMniam przepysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńI też tak smakuje :)
UsuńSo yummy! It looks delicious!
OdpowiedzUsuńxx
http://www.mybeautrip.com
Yess :)
UsuńWygląd super, ja raczej nie robię żadnych bez. Jakoś nigdy mi nie wychodzą :P
OdpowiedzUsuńCiężko jest zrobić dobrą bezę i za każdym razem wychodzi inna :D
UsuńKochana, wsunelabym cale , wyglada oblednie <3
OdpowiedzUsuńU nas cała poszła :D Każdy chciał dokładkę :)
Usuń:)
Usuńwygląda pięknie! :)
OdpowiedzUsuńSmakuje jeszcze lepiej :)
UsuńWygląda mega<3 Ja niestety nie umiem piec:( ale uwielbiam przeglądać wszelkie książki z wypiekami właśnie:)
OdpowiedzUsuńWygląda ślicznie, a smakuje jeszcze lepiej :) Ja też nie umiem piec bezy, dlatego wolę ją kupić, polecam Ci p. Justynę ze Słodko na stole :)
UsuńThank you :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam bezę i bardzo czesto ją robię dla swojej rodziny
OdpowiedzUsuńTo gratuluję, bo upiec dobra bezę to prawdziwa sztuka :)
UsuńPięknie wygląda, powinnaś zostać cukierniczką :)
OdpowiedzUsuńTo nie ja ją upiekłam, tylko pani Justyna ze Słodko na stole ją upiekła :)
UsuńAż zrobiłam się głodna wygląda mega apetycznie!
OdpowiedzUsuńSmakuje jeszcze lepiej ! :)
Usuń:)
UsuńWygląda super ja ba razie początki w pieczeniu stawiam czyli tiramisu coś z truskawkami.
OdpowiedzUsuńBeza niestety nie jest dla początkujących :(
UsuńWygląda mega smakowicie :)
OdpowiedzUsuńKiedyś próbowałam upiec bezę właśnie, ale niestety mi nie wyszła :(
To trudna sztuka, dlatego ja wolę kupić w sprawdzonym miejscu :)
UsuńWygląda przepysznie i te owoce leśne na górze... Niebo w gębie!
OdpowiedzUsuńDokładnie, a smakuje jeszcze lepiej :)
UsuńChociaż nie przepadam za bezą, na tą bym się skusiła:D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Wygląda przepięknie, prawda ? :)
UsuńMi beza nie wyszła jeszcze nigdy :( A ta wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej :)
UsuńAle Piękna beza, powinnaś zostać cukierniczką :D
OdpowiedzUsuńTo nie ja ją upiekłam, proszę czytać ze zrozumieniem !!!!
UsuńUwielbiam! Jest przepyszna i przepiekna! ❤
OdpowiedzUsuńNa sam widok można zgłodnieć *.* Pozdrawiam ♥
OdpowiedzUsuńwy-stardoll.blogspot.com
Dokładnie :)
UsuńŚwietne ciasto <3
OdpowiedzUsuńhttps://fasionsstyle.blogspot.com/
Tez tak uważam :D
UsuńRewelacja, uwielbiam bezy i owoce.
OdpowiedzUsuńCiasta kupuje niestety ;)
Możesz kupić w Słodko na stole :)
UsuńWygląda mega smacznie :)
OdpowiedzUsuńSmakuje jeszcze lepiej :D
UsuńO matko aż mi ślina cieknie. Jestem ogromnym wielbicielem słodyczy, więc chętnie bym ją zjadła. Teraz :D
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńWow! Ekstra przepis:) biorę się po pieczenia
OdpowiedzUsuńSuper, że Cie zainspirowałam :)
Usuńjeszcze nigdy nie jadłam bezy Pavlovej :(
OdpowiedzUsuńOj, szkoda :(
Usuńłeee jest mega :) wyglada super:)
OdpowiedzUsuńklasyk wyższa półka ! :)
OdpowiedzUsuńTeż tak uważam :)
UsuńJadłbym!
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńKocham bezy! Czasami robię ją sobie w domu, ale jest bardzo pracochłonna.
OdpowiedzUsuń